rondheel header

Bewaren

Bewaren

Bewaren

logo_rondheel

Bewaren

Bewaren

Bewaren

In het werk met mensen die een beroep op mij doen staan autonomie & hoop centraal. Ik onderzoek (in therapie, training, coaching of supervisie) met mijn cliënten hoe zij  (opnieuw) de regie over hun leven en werken kunnen pakken en hoe zij (opnieuw) perspectief kunnen creëren in hun leven en werken.

Ik heb Theologie en (TA) Psychologie gestudeerd. Na een aantal jaren gewerkt te hebben op een school als docent Levensbeschouwelijke Vorming en Maatschappijleer, kreeg ik een benoeming aan de Hogeschool Holland waar ik Leerlingbegeleiding/Schooldecanaat doceerde. De afgelopen twee decennia was ik werkzaam bij organisaties die interim-management, advies, training en coaching aanboden. Meer dan tien jaar was ik in dienst bij BMC in Amersfoort. De laatste jaren als manager van de BMC academie, het platform voor scholing en opleiding. Onderwijs is vanaf de dag dat ik als leraar de klas instapte, mijn lust en mijn leven. De laatste jaren vervul ik de rol van algemeen directeur van de TA academie, een opleidingsinstituut voor professionals die TA in hun werk willen integreren. Zie: www.ta-academie.nl

Samen met Klaas Kunst schreef ik het succesvolle boek over leiderschap en communicatie ‘Einstein en de kunst van het zeilen’ (Amsterdam 2011 9e druk). In de Einstein-reeks verschenen ook, mede van mijn hand, de boeken: ‘Managen zonder macht’ en ‘Duurzaam leidinggeven’. Zie: www.swpbook.com. Samen met Moniek Thunnissen schreef ik het Leerboek Transactionele Analyse. Zie: www.boompsychologie.nl. In 2016 verscheen, in samenwerking met Bill Cornell en Trudi Newton, de Engelse vertaling onder de titel Into TA. Zie: www.routledge.com Dit boek is inmiddels in meer dan 5 talen (waaronder Koreaans) uitgebracht. Ook bij Routledge verscheen een boek in de serie Innovations in TA, dat ik samen met Sari van Poelje samenstelde. De titel luidt On the edge. In voorbereidng is de Engelstalige uitgave van Managen zonder macht, Managing without power. Dit boek verschijnt begin 2024 bij Routledge in Londen. 

 Ik ben geboren in 1951. Ik ben getrouwd met Paula. We hebben samen twee volwassen kinderen met hun partners en twee kleindochters.