rondheel header

Bewaren

Bewaren

Bewaren

logo_rondheel

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Wie spierballen wil ontwikkelen, zal veel in de sportschool te vinden zijn om te trainen. Zonder training geen spierballen. Bij vaardigheidstrainingen geldt hetzelfde: Wie niet oefent, zal weinig nieuwe vaardigheden ontwikkelen. Training bij RondHeel is inzicht krijgen in wat je anders of beter wilt doen in je leven en werken en dan… experimenteren en oefenen!

Op de website mijnwoordenboek.nl staat als betekenis voor training: ‘Het aanleren, verbeteren of veranderen van sociale, cognitieve en psychomotorische vaardigheden.’ Aanleren, verbeteren of veranderen, daar gaat het om.

  • De leraar die wil leren hoe hij of zij een klas zelfstandig aan het werk kan zetten.
  • De verpleegkundige die wil leren hoe hij of zij een gesprek voert met een terminale patiënt.
  • De casemanager die wil leren hoe hij of zij een frauderende cliënt het beste kan confronteren.
  • De verzorgende die zijn of haar grenzen goed wil leren aangeven tegenover een veel vragende klant.

Het vraagt oefening! Maar… oefening baart kunst!  Kunst met een grote K. Omgaan met jonge of oude, gezonde of zieke mensen, onervaren of ervaren mensen, verdraagt geen kunstje of trucje. Het gaat om het echte contact: het begin van alles.

RondHeel werkt met trainingsvormen die deelnemers blijvend (duurzaam) effectiever en efficiënter in hun werksituatie maken. Training gebaseerd op wat in het boek ‘Einstein en de kunst van het zeilen’ wordt genoemd: binnenkant leren! Niet alleen oplossingsgericht, maar vooral ontwikkelingsgericht.

Anne de Graaf verzorgt voor de TA academie training en opleiding in de Transactionele Analyse. De TA academie geeft kortere en langere opleidingen voor professionals die het model van de Transactionele Analyse in hun werksituatie willen toepassen. Zie: www.ta-academie.nl

Anne de Graaf is een van de auteurs van het succesvolle boek over leiderschap en communicatie ‘Einstein en de kunst van het zeilen’. De titel van het boek is ontleend aan een korte anekdote over Albert Einstein die direct duidelijk maakt waar het bij training over gaat.

Toen een journalist Einstein vroeg hoe hij zo ongelooflijk geleerd was geworden, antwoordde Einstein dat hij dat aan zijn moeder had te danken. Na enig doorvragen vertelde hij dat zijn moeder hem, wanneer hij thuiskwam van school, altijd vroeg: ‘En Albert, heb je nog een goede vraag gesteld?’ De geleerde voegde aan dit verhaal vaak toe: ‘Ik ben niet zo geleerd, ik ben vooral nieuwsgierig!’